Blog > Komentarze do wpisu

Sos tatarski

Nie wiem czemu ten sos ma być tatarski skoro wiadomo że najlepszy kiszone ogóry i marynowane grzybki są z Polski. No i fakt że najlepiej smakuje z kromą polskiego chleba na zakwasie i plastrem staropolskiej szynki, upewnia mnie w przekonaniu że to taki bardzo Nasz sos. Bardzo polecam szczególnie wersje z chrzanem.

Składniki:

 

  • 1 cebulka
  • 2 ogórki kiszone
  • marynowane grzybki
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 2 łyzki majopnezu light
opcjonalnie
  • koperek posiekany lub
  • łyżka chrzanu
Sposób wykonania:
  • cebulkę, grzyby i ogórki drobno poszatkować lub rozdrobić w mikserze, domieszać jogurt i majonez
  • ewentualnie doprawić pieprzem, koperkiem lub chrzanem

 

czwartek, 13 stycznia 2011, telik1504
Tagi: dip I faza sos

Polecane wpisy

Komentarze
justmydelicious
2011/01/14 12:03:51
od dawna mam na niego ochotę. chyba w końcu się skuszę :)
Durszlak.pl Kuchnia na plaży

Wypromuj również swoją stronę